Do, 28.Mär.2024 - 15:28
Dünya Klasikleri

Balzac'tan Gerçeği 
Arayış Seti  
(4 Kitap Birarada) 
Dünyanın En Büyük Yazarından!

Balzac
Modern romanın babası olan Fransız romancı Honore de Balzac (1799-1850), 19. yüzyıl dünya edebiyatının en büyük yazarlarındandır. Yaşadığı dönemi ustalıkla yansıtan Balzac, İnsanlık Komedyası adını verdiği sayısı elliyi bulan romanlarında, insanların iç ve dış dünyalarını büyük bir gözlem ve sezgi gücüyle anlatmıştır. 

Türk Kitabevi, ünlü yazar Balzac'ın en önemli 4 eserini 33,90 Euro yerine şimdi sadece 19,90 Euro'ya takdim ediyor. Balzac'ın dünya klasikleri setini kaçırmayın!...

SETIMIZDEKI ESERLER:


1) Gerçeği Arayış:

Âşık bir kadının özverisinin sınırı var mıdır? 
Bilginin aşk karşısındaki gücü nedir? 
Bir adam hem bilimadamı hem iyi bir aşık olabilir mi? 
Aşkları başlangıçtaki yoğunluğunda tutmak olanaklı mıdır? gibi sorular hep sorulmuştur ve dünya durdukça da kuşkusuz sorulacaktır...
Gerçeği Arayış, işte bunlar ve benzeri soruları soran ve okuru da tartışmaya, aynı soruları sormaya kışkırtan bir roman... Alabildiğine özveri, aşk ve trajik örgüsüyle okuru sarıp sarmalıyor, düşündürüp hüzünlendiriyor. Balzacın bu yapıtını okurlarımıza ulaştırdığımız için sevinçliyiz. (196 Sayfa) 

2) Eugenie Grandet:

Eugénie Grandet, büyük Fransız yazarı Balzac'ın "İnsanlık Güldürüsü" genel başlığı altında tasarlayıp, gerçekleştirdiği çok sayıda romandan olşan o dev yapıtın en çok okunan parçalarından biri!.. 
1833 yılında yayınlanan bu romanında Balzac, taşra insanlarını ve onların özellikle para ile olan ilişkilerini eşsiz bir gerçeklikle anlatır. Cimrilik ve aşk bu romanın iç içe işlenen iki ana temasıdır. 
Balzac, bu romanında, Grandet Babanın büyük malvarlığının alınteriyle açıklanamayacağını gözler önüne serer. Grandet Baba, Büyük Fransız Devrimi sonrasında, dönemin siyasal koşullarından ustaca yararlanmasını bilmiş, her türlü aldatmacayı geçerli kılan bir yöntemle büyük malvarlığının sahibi olmuştur. Bu zenginliğin içinde alınterinin payı, denizde bir damla gibidir. Eugénie Grandetnin tertemiz aşkının ve yüce gönüllülüğünün, bütün bu pisliklerin yanında yeri nedir? İşte Balzacın büyüklüğünün tartışılmaz yanı burada ortaya çıkıyor. Bu roman öylesine sevilmiş, öylesine yaygın bir okur kitlesi bulmuştur ki, Eugénie Grandetnin yazarı diye anılmak, sonunda Balzac'ı bile kızdırmıştır.

3) Otuz Yaşındaki Kadın:

Parislilerin de caddeleri çamursuz, gökyüzünü bulutsuz gördükleri güzel günler olur. İşte, 1813 nisanı başlarında bir pazar sabahı, o günün böyle güzel günlerden biri olacağını haber veriyordu.

Öğle üzeriydi. Oldukça oynak iki at koşulu, iki tekerlikli gösterişli bir araba, Castiglione Caddesi'nden gelip Rivoli Caddesi'ne döndü. Feulliants Seddi'nin ortasında yeni açılan parmaklıklı kapının önünde dizili arabaların arkasında durdu. Bu hafif arabayı, görünüşü kaygılı, hastalıklı bir adam sürüyordu. Adamın kırlaşmaya başlamış saçları kafasını yarım yamalak örtüyor, onu erken yaşlanmış gösteriyordu...  Yapıtları arasında, "Otuz Yaşındaki Kadın"ın apayrı bir yeri vardır. Okuyunca seveceksiniz... (208 Sayfa)

4) Vadideki Zambak:

Balzac'ın en önemli yapıtlarından biri olan Vadideki Zambak; kocasıyla mutlu olamayan ama ona ihaneti de onuruna yediremeyen Henriettein platonik aşkını anlatır. 
Henriette, romanda anlatılan Cloghegourde şatosunun bulunduğu eşsiz vadinin en güzel zambağıdır. Balzac'ın klasikleşmiş ve aynı zamanda en güzel aşk romanı olan Vadideki Zambak adlı yapıtını kıvançla sunuyoruz.
Yazar: Balzac
Yayın evi: Oda Yayinlari
19,90 €
33,90 €
42 % daha ucuz
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!