Do, 28.Mär.2024 - 21:08
Vizyondaki Türk Filmleri

Ask-i Memnu (DVD)
2. Sezon
13. - 24. Bölümler

Bölüm 13:
Kendi yatak odasının dışında kalan Adnan Bey, büyük şaşkınlık içindedir. Bihter, Firdevs Hanım'dan aldığı taktiklerle durumu toparlamaya çalışsa da, yaşananları hazmedemeyen Adnan Bey'in gönlünü almak bu sefer kolay olmayacaktır. Öte yandan alt kattaki sırlar birer birer ortaya çıkmaya başlar. Kendisini Cemile'yle evlendirmek istediklerinden haberdar olan Beşir'e mutfak dar gelmektedir artık. Adnan Bey'le buzların erimesi için planlar yapmaya devam eden Bihter, Adnan Bey'in kendisinden daha da uzaklaşmaya başladığını hissedince paniğe kapılır. Adnan Bey'e büyük bir rest çeken Bihter, gecenin karanlığında güvenli bir limana sığınır.
Bölüm 14:
Bihter'in ayrılığı gündeme getirmesiyle, çıktığı iş gezisinden dönmeye karar veren Adnan Bey, Bihter'i tek sığınağında Behlül'le baş başa bulur. Gördüğü manzara Adnan Bey'i çok huzursuz etse de, Behlül'ün samimi itiraflarıyla içi rahatlar. Nihal'in vereceği piyano resitali evde herkesin gündemini değiştirir. Nihal, tüm ailesiyle birlikte evde çalışanları da resitale davet eder. Firdevs Hanım'a göre bu davet, Nihal'in Bihter'e karşı açtığı soğuk savaşın önemli bir göstergesidir. Adnan Bey ise yanlış anlaşılmaktan çekinerek Nihal'den davetini geri almasını ister. Nihal'in geri adımı, Cemile için büyük hayal kırıklığı olur. Bu olayla saflar kesin şekilde belirlenmiş, evde soğuk rüzgarlar yeniden esmeye başlamıştır. Bihter, Adnan Bey'in yaşadıkları gerginliğin telafisi olarak kendisine özel bir hediye aldığını sanır. Beklentisi Firdevs Hanım'ın da şahit olduğu bir anda boşa çıkınca, Bihter durumu hazmetmekte zorlanır. Başarılı bir piyano resitali veren Nihal, gecenin yıldızıdır. Mutlu başlayan gece, Firdevs'in estirdiği fırtınayla gölgelenir.
Bölüm 15:
Nihal'in verdiği başarılı piyano resitalinin kutlama yemeğinde, Firdevs Hanım'ın estirdiği fırtına, Peyker'in erkenden doğuma alınmasına neden olur. Hastanede devam eden gerginlik, Peyker'in doğum haberiyle sevince dönüşür. Bu arada Nihal, başarısını gölgelediği için Firdevs Hanım'a karşı iyice cephe almıştır. Firdevs Hanım, çıkardığı olaylar yüzünden Adnan Bey'in de gözünden iyice düşmüştür. Bunu fark eden Bihter, annesinin kalması için yeni bir yer aramaya karar verir. Beşir, resitale gidemediği için büyük hayal kırıklığı yaşayan Cemile yüzünden Nihal'i suçlar. Hatasını anlayan Nihal, kendini affettirmek için bir yol aramaya başlar. Peyker, Nihat'la yaşayacakları yeni evlerini düzenlemek için Bihter'den yardım etmesini rica eder. Bihter, Peyker'in özel eşyaları arasında Behlül'ün Peyker'e yazdığı aşk notlarını bulur. Geçmişe ait bu anılar Bihter'in evliliği için büyük tehlike yaratacaktır.
Bölüm 16:
Behlül'ün yazdığı aşk notunun karısına yazıldığını düşünen Adnan Bey, kendini sırtından vurulmuş gibi hissetmektir. Adnan Bey'in evliliğinde iz bırakacak bu yanlış anlama, Behlül ve Bihter için de büyük gerginliğe neden olacaktır. Adnan'a itiraz etseler de, içten içe masum olmadıklarını kendileri de bilirler. Kapalı kapılar ardında yaşanan gerginlikten huzursuz olan Nihal, kafasındaki soru işaretlerinden kurtulmak için Bihter'e doğru bir adım atar. Bihter de bu fırsatı değerlendirir. Peyker'in, Behlül'le geçmişte yaşadığı tutkulu aşkla ilgili itirafları, Bihter'in bastırdığı duygularını su yüzüne çıkarır. Geçmişe ait anılar, iki kardeşin ilişkisine de gölge düşürmeye başlar. Yaşanan gerginlikler üzerine birbirlerinden uzak durmaya çalışan Bihter ve Behlül çiftlikte birbirlerinden kaçamazlar.
Bölüm 17:
Bihter ve Behlül, yaşanan gerginliklerden sonra, birbirlerinden uzak durmaya çalışırlar. Bihter kendini derneklerdeki hayır işlerine verir, Behlül de sözde derslerine odaklanır Cemile yılbaşı gecesi yaptığı talihsiz kazayı gizlice telafi etme çabalarını yüzüne gözüne bulaştırır, küçük olay giderek büyüyecektir. Firdevs Hanım, Bihter ile Behlül arasındaki elektriğin farkında olduğu için Bihter'in evliliğini kendine göre kurtarma çabasına girişir ve Behlül'le Nihal'in arasını yapmaya çalışır. Nihal'le Behlül'ü birbirlerine karşı cesaretlendirir. Firdevs Hanım'ın oynadığı tehlikeli oyunlar, Bihter'in de gerçek duygularıyla yüzleşmesini sağlayacaktır. Bihter, Behlül ve Nihal'in birbirlerine yakınlaşmasını engellemeyi kafasına koyar.
Bölüm 18:
Bihter, Behlül'le Nihal'i konuşmak için girdiği Behlül'ün odasında Nihal'e yakalanınca zor durumda kalır. Bihter ve Nihal arasındaki gerginlik bu olaydan sonra daha da artar. Behlül ve Bihter birbirlerinden kaçmak isterken yine karşı karşıya gelirler. Behlül, Bihter'e karşı hissettiklerini kendine bile itiraf edememektedir. Bihter'in duygularını öğrenmeye çalışır ama Bihter oyuna gelmez. Behlül'e karşı kendini nedense huzursuz hisseden Bihter ise, ondan uzaklaşmak ve Adnan'la daha yakın olabilmek için küçük bir hafta sonu kaçamağı ister. Adnan, Londra'da şık bir hafta sonu tatili organize eder. Araya giren mesafeler Bihter ve Behlül'ü birbirlerinden uzaklaştıramaz. Bihter'in yokluğunda Nihal'i Behlül'e biraz daha yaklaştırmak isteyen Firdevs, yavaş yavaş Nihal'i de Behlül konusunda ikna etmektedir. Nihal kabul etmek istemese de Firdevs Hanım'ın bu çabalarından hoşlanmaktadır. Bihter ve Adnan'ın seyahatleri dönüşünde evde Peyker'in bebeği için küçük bir kutlama yemeği düzenlenir. Kutlamaya Behlül de geç de olsa katılacaktır. Behlül'ün vereceği müjde Bihter ve Nihal'i şoke eder.
Bölüm 19:
Behlül ve Elif'in evlilik kararı tüm aile için sürpriz olur. Bihter gündeme oturan haberle ilgili gerçek hislerini saklarken, bu durumu kaldıramayan Nihal'in tepkisiyle evde büyük telaş yaşanır. Bu olay Firdevs Hanım ve Bihter arasındaki hırs savaşını da tetikler. Bihter, Nihal'in yaşadığı hayal kırıklığından ötürü Firdevs Hanım'ı suçlarken, Firdevs Hanım, kimsenin göremediği gerçekleri ilk defa tüm çıplaklığıyla Bihter'in yüzüne vuracaktır. Bihter söyleneni inkar etse de, yüreği onu yasağın içine çeker. Adnan Bey ve Bihter'in, çocukları da alarak çıktıkları tatilin ilk durağı Uludağ olacaktır. Nihal ve Bihter, Behlül'den uzak kalacakları için memnundurlar. Huzurlu başlayan tatil, Behlül'ün sürpriziyle devam eder. Hiç ummadığı bir anda köşeye sıkışan Bihter, Behlül'le ilgili ilk yanlış adımı atar.
Bölüm 20:
Ziyagil Ailesi, Firdevs Hanım'la birlikte yaptıkları Paris tatilinden döndüklerinde, Elif'i köşke yerleşmiş olarak bulurlar. Bu durum Bihter'i ve Nihal'i çok rahatsız eder. Behlül'ün Elif'i kullanarak oynadığı tutku oyunları, Bihter'in tutkularıyla yüzleşmesini sağlar. Öte yandan Nihal'in Uludağ'da tanıştığı Deniz, Nihal'le tekrar görüşmek ister. Behlül'ün bu duruma karşı çıkmasından içten içe hoşlanan Nihal, Deniz'e doğru bir adım atar. Bihter, her ne kadar Behlül'le aralarındaki elektriği reddetse de Elif'e karşı da tavırlıdır. Ama yine de Adnan Bey'in Amerika seyahati nedeniyle onun yokluğunda, Ziyagil Ailesi'ni temsilen Elif'in ailesini ağırlamak için seferber olur. Öte yandan Nihat'ın annesi Aynur Hanım, kocasının ilişkisi olduğunu düşündüğü kadınla ilgili detayları öğrenir. Peyker o kadının Behlül'ün nişanlısı Elif olduğunu anlayınca Bihter'le paylaşır. Bihter gerçeklerin ortaya çıkması için bir plan yapar.
Bölüm 21:
Behlül'ün sözlüsü Elif'in, Hilmi Bey'le ilişkisi olduğundan şüphelenen Bihter, bundan emin olmak için bir oyun oynar ve şüphelerinin gerçek olduğunu gözleriyle görür. Bu olaydan sonra Bihter'i bir tehdit olarak algılayan Elif, kendine göre önlemler almaya başlar. Bu durum Hilmi Bey cephesinde de herkesi şaşırtan gelişmeleri tetikler. Öte yandan olayı kurcalayan Behlül, Bihter'le karşı karşıya gelir ve Bihter'in niyetini öğrenmeye çalışır. Bihter, Firdevs Hanım'ın da şahit olduğu bir anda köşeye sıkışınca çok zor durumda kalır.
Bihter'in açık vermesi en çok Firdevs Hanım'ın işine yarar. Behlül ve Bihter arasıdaki elektriği bir şantaj malzemesi olarak kullanan Firdevs Hanım, bu durumdan büyük bir çıkar sağlayacaktır. Bihter'in üstüne gittiği için pişmanlık duyan Behlül, Bihter'den özür dilemenin farklı yollarını arar. Bihter ise, Behlül'den uzaklaşmak için Adnan Bey'in sevgisine sığınır. Ancak Bihter'den beklediği karşılığı alamayan Behlül, Bihter'in peşini bırakmaz ve yasağın içine doğru geri dönüşü olmayan, ilk büyük adımı atar.
Bölüm 22:
Bihter ve Behlül, yasağa doğru ilk adımı atarlar. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Firdevs'in dikkatli gözleri Bihter ve Behlül'deki değişikliği hemen fark eder. Aldığı kokunun üzerine giden Firdevs, evde yeni gerilimlerin sebebi olacaktır.
Bihter, yaşadığı çelişkili ruh halinden bir an önce sıyrılmak ve Behlül'den uzaklaşmak için yeni kararlar alır. Adnan Bey'i de bu karara ortak ederek uygulamaya girişir. Behlül ve Elif'in nişanı apar topar yapılmaya karar verilir. Nişan gecesi, Nihal için de sürprizli olacaktır. Geceye erkek arkadaşını da davet eden Nihal, Behlül'ün nişan hüznünü dağıtmaya çalışır. Yasaktan kaçmak için çabalayan Behlül ve Bihter sessiz bir anlaşma içinde birbirlerinden uzak durmaya çalışırlar. Ama nişan gecesi Behlül duygularını saklayamaz. Yüzükler takıldıktan sonra Adnan Bey bir gerçekle karşı karşıya gelecektir.
Bölüm 23:
Behlül'ün nişan gecesinde Nihal'in akıttığı gözyaşı, Adnan Bey'in içine şüphe düşürür. Kızının üzüntüsünün gerçek sebebini sorgulayan Adnan Bey, öğrendikleriyle şoke olur. Nihal'in bir erkek arkadaşının olması, Beşir'in Nihal'e olan duygularını da tetikler. Bu duruma tahammül edemeyen Beşir, nişan gecesi kendini kaybeder ve giderek büyüyecek bir olay çıkarır.
Bu olaydan da kendine malzeme çıkaran Firdevs Hanım, Nihal'in aklını bu sefer Beşir'le ilgili karıştırmaya başlar. Öte yandan, zehrini yepyeni bir hedefe doğru akıtarak, Bihter'i de gerçeklerle yüzleşmeye çağırır. Annesinin bu evde büyük bir tehlike oluşturmaya başladığını düşünen Bihter, Adnan'ı kullanarak annesinden intikamını almaya karar verir. Bihter'in niyetini anlayan Firdevs Hanım, yenilgiyi kabul etmez. Kaybedecek hiçbir şeyi kalmadığını anlayınca bildiklerini Adnan'a anlatmaya karar verir.
Bölüm 24:
Evden gönderileceğini anlayan Firdevs, elindeki büyük kozu kullanmaya ve bütün bildiklerini anlatmaya karar verir. Köşeye sıkışan Bihter, Firdevs'e boyun eğer. Bu andan itibaren ipler artık Firdevs'in elindedir. Bihter, annesine yenildiği için Behlül'ü suçlar ve giderek aralarındaki gerginlik tırmanır. Nihal, Beşir'e nişan gecesi çıkardığı olayla ilgili hala tavırlıdır. Bu olayın üzerini örtmek isteyen Beşir, Nihal'in sert tepkileriyle bir kez daha kırılır ve işten ayrılmaya karar verir. Firdevs Hanım ve Bihter arasında kalmaktan yorulan Adnan Bey, Nihat'tan Firdevs Hanım'la ilgili şoke edici bir gerçeği öğrenir ve huzursuzluğu daha da artar. Firdevs evdeki hakimiyetini garantiye almak için bu kez de Adnan'a karşı yeni oyunlar oynamaya başlar. Her attığı adımla istediğini elde edecektir.

Aşk-ı Memnu Sezon 1 / Bölüm 13-24
Yapimci Firma: Kanal D
Yapımcı : Kerem Çatay
Senaryo : Ece Yörenç, Melek Gençoğlu
Sanat Yönetmeni : Nilgün Nalçacı
Oyuncu : Eda Özerkan, Nebahat Çehre, Gülsen Tuncer, Rana Cabbar, Selçuk Yöntem, Fatma Karanfil, Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat , Hazal Kaya , Batuhan Karacakaya , Zerrin Tekindor , Nur Aysan , İlker Kızmaz , Recep Aktuğ , Zerrin Nişancı , Baran Akbulut , Evren Duyal , Pelin Ermiş , Gülizar Irmak
Müzik : Toygar Işıklı
Kurgu : Gökçe Bilginkılıç
Görüntü Yönetmeni : Hüseyin Tunç
Film Öyküsü : Halid Ziya Uşaklıgil
Süre: 720
Sistem: PAL
Ekran oranları: 1:78:1
Kod No: 8697762817711
KOD: DVD0009140
Yayın evi: Kanal D
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Eklenildiği tarih: 02-10-2010
Yazar: birsen
iyi günler ben aşk-ı memnunun cdlerini almak istiyorum.. ama 3 tane reklam var ben anlamadımm.. 1.ve 2. sezonn full varsa ben onu almak istiyorumm... yoksa 1. sezon full istiyorum.. bilgilendirirseniz sevinirim...